De beste snelroldeur voor de voedingsindustrie
Deuren voor de voedingssector

Voedingsindustrie

Hygiëne is cruciaal in de voedingsmiddelenindustrie en er worden in deze sector dan ook hoge voedselveiligheidseisen gesteld aan de werkomgeving. Wij leveren snelroldeuren die specifiek hiervoor zijn ontwikkeld, met speciale aandacht voor hygiëne. U vindt onze deuren in koelcellen, vriescellen en uiteraard ook in niet-gekoelde ruimtes binnen de voedingsindustrie.

Snelroldeuren in de voedingsindustrie

Voor de voedingsindustrie hebben wij de Dynamicroll® Food Inox. Deze deur voldoet aan alle eisen van de voedingsmiddelenindustrie. Omdat de Dynamicroll® Food is uitgevoerd in RVS is de deur eenvoudig te reinigen en goed bestand tegen chemicaliën en zoutoplossingen. Vuilophoping is dankzij het compacte ontwerp vrijwel onmogelijk.

Net als onze andere snelloopdeuren is de Food Inox zelfherstellend, uitermate veilig, duurzaam en gaat de deur zeer snel open en dicht. De bijna perfecte afdichting van de deur beschermt uw werkomgeving en medewerkers tegen tocht, vocht, en andere omgevingsinvloeden. Desgewenst kan de deur ook uitgerust worden met een barrière tegen knaagdieren. Deze eigenschappen garanderen optimale processen en een prettige werkomgeving.

U komt onze snelroldeuren ook tegen in koelcellen en vriescellen.

Benieuwd naar de beste oplossing? Bel onze specialisten

+31 85 130 39 81
Help mij met mijn keuze
BMP snelroldeur - Dynamicroll

Koelceldeuren

Snelloopdeuren zijn onmisbaar in uw koelcel. Vaak worden alleen koelceldeuren gebruikt, maar deze zijn minder geschikt voor intensief en snel gebruik. U verliest hierdoor kostbare tijd, waardoor uw koelceldeur vaak open blijft staan tijdens werkzaamheden. Dit levert tijdwinst op, maar u verliest veel energie.

Geïsoleerde snelloopdeuren zijn de oplossing. De Dynamicroll® en de Dynamicroll® Food Inox zijn uitstekend geschikt als deur in uw koelcel. Ze zijn supersnel, waardoor uw energieverlies minimaal is. Uitgevoerd met geïsoleerd doek, bieden ze bovendien uitstekende isolatie. Ook de afdichting draagt bij aan een minimaal energieverlies.

Indien er niet 24/7 gewerkt wordt, adviseren wij u om onze snelroldeuren te combineren met uw koelceldeur. Zo is uw koelcel altijd afgesloten en optimaal geïsoleerd en beschikt u dankzij onze snelroldeur over maximale snelheid en flexibiliteit wanneer dit nodig is.

Vriesceldeuren

Net als koelceldeuren, zijn ook vriesceldeuren vaak niet geschikt voor intensief en snel gebruik. Specifiek voor vriescellen hebben wij de Dynamicroll® Frigo 2 snelloopdeur. De perfecte afdichting van de deur en het dubbele doek, waartussen verwarmde lucht wordt gecirculeerd, zorgen voor een uitstekende isolatie en voorkomen sneeuwvorming in de vriescel. De frames van deze snelloopdeuren zijn leverbaar in RVS.

De Frigo 2 is bedoeld voor de buitenschil van de vriescel. Als afscheiding tussen twee ruimtes onder het vriespunt, is de Frigo 2 niet nodig. In deze gevallen adviseren we de Dynamicroll® met verwarmingselementen.

Overige toepassingen in de voedingsindustrie

Voor omgevingen waar minder strenge eisen gelden voor de voedselveiligheid, zijn ook de Dynamicroll® en de Pack toepasbaar. De laatste vooral bij grote doorgangen met een dagmaat tot 15 meter. Zowel de Dynamicroll® als de Pack zijn binnen en buiten te plaatsen.

Bent u werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie en zoekt u snelloopdeuren voor uw logistieke processen? Bekijk dan ook eens de pagina over logistieke deuren. Als er omgevingen binnen uw bedrijfsproces zijn, waar u specifieke eisen stelt aan luchtzuiverheid, dan is onze pagina over cleanroom toepassingen interessant voor u.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze veilige en robuuste snelroldeuren voor de voedingsmiddelenindustrie of wilt u weten hoe onze deuren uw koelcel of vriescel energiezuiniger kunnen maken? Neem dan contact met ons. We informeren u graag over de mogelijkheden en verwijzen u indien gewenst naar een dealer die bij u past.

Gerelateerde Snelroldeuren