Cleanrooms spelen een cruciale rol in uiteenlopende industrieën, zoals de farmaceutische sector, micro-elektronica en voedselverwerking. Deze hoogwaardige ruimtes zijn ontworpen om contaminatie te voorkomen. En daarnaast te voldoen aan de strikte eisen voor hygiëne en luchtkwaliteit.

Het beheer van toegang tot cleanrooms is van essentieel belang. Snelloopdeuren vormen de sleutel tot een optimale oplossing.

Wat zijn Cleanrooms?

Cleanrooms zijn gespecialiseerde omgevingen waar de concentratie van deeltjes en microbiële verontreinigingen streng gecontroleerd wordt. Ze worden gebruikt voor onderzoeks- en productiedoeleinden waar zelfs kleine verontreinigingen fataal kunnen zijn. Daarom vereisen cleanrooms zorgvuldig beheer van de toegang om een gecontroleerde omgeving te handhaven.

Het Belang van Toegangsbeheer in Cleanrooms

Toegangsbeheer in cleanrooms is van cruciaal belang. Ongecontroleerde toegang kan leiden tot verontreiniging van de lucht en producten. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de productkwaliteit en de veiligheid van werknemers.

Wat zijn Snelloopdeuren?

Snelloopdeuren, ook bekend als snelroldeuren, zijn speciaal ontworpen om een snel, betrouwbaar en gecontroleerd toegangspunt te bieden. Deze deuren openen en sluiten veel sneller dan traditionele deuren, waardoor ze perfect zijn voor cleanroom omgevingen.

Voordelen van Snelroldeuren voor Cleanrooms

Snelloopdeuren zijn een waardevolle aanwinst voor cleanrooms. Zo bieden ze vele voordelen voor cleanrooms, die verder gaan dan alleen maar snel openen en sluiten. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

Minimale Luchtverplaatsing: Voorkom Contaminatie & Drukverlies

Cleanroom deuren bieden aanzienlijke voordelen, waaronder beperkte luchtverplaatsing tijdens het openen en sluiten om contaminatierisico's te minimaliseren en onnodig drukverlies te voorkomen. Deze eigenschappen worden versterkt door het gebruik van BMP snelroldeuren, die de druk in de cleanroom kunnen aanpassen tot 50Pa. Dit biedt niet alleen extra bescherming tegen contaminatie, maar maakt ook een nauwkeurige controle van de cleanroomomgeving mogelijk, wat van cruciaal belang is voor processen die een gecontroleerde atmosfeer vereisen. De combinatie van beperkte luchtverplaatsing en drukregulatie maakt BMP snelroldeuren een waardevolle toevoeging aan cleanroomfaciliteiten.

Optimale Hygiëne

Snelloopdeuren zijn vervaardigd uit materialen die voldoen aan de hygiënische normen en zijn gemakkelijk schoon te maken. Hierdoor dragen ze bij aan het handhaven van een schone omgeving in de cleanroom.

Meer Veiligheid en Bedrijfszekerheid

Snelloopdeuren zijn uitgerust met geavanceerde beveiligingsfuncties. Zoals sensoren die obstakels detecteren en deuren onmiddellijk stoppen. Dit vermindert het risico op ongevallen en waarborgt de bedrijfszekerheid.

Hogere Efficiëntie en Lagere Kosten

Dankzij de snelle opening en sluiting van snelloopdeuren wordt de doorstroming van personeel en goederen geoptimaliseerd. Dit verhoogt de operationele efficiëntie en kan leiden tot kostenbesparingen.

Een Prettige Werkomgeving

De geluidsarme werking en soepele beweging van snelloopdeuren dragen bij aan een aangename werkomgeving voor het personeel in cleanrooms.

Succesverhaal: Fresenius

Een goed voorbeeld van snelloopdeuren in een cleanroom is het project van Fresenius. Fresenius is een toonaangevende naam in de farmaceutische industrie. Hun focust ligt op kwaliteit en veiligheid is van het hoogste belang.

Zo waren ze op zoek naar een oplossing om hun cleanroom omgeving te verbeteren. En tevens om de efficiëntie van hun dagelijkse activiteiten te vergroten. Een cruciaal aspect van dit project was het minimaliseren van luchtverplaatsing om contaminatie te voorkomen. Aangezien zelfs kleine verontreinigingen een aanzienlijk risico vormen in de farmaceutische productie.

Het antwoord op hun behoeften was de implementatie van snelloopdeuren van BMP. Deze deuren, speciaal ontworpen voor cleanrooms, boden de snelheid, betrouwbaarheid en gecontroleerde toegang. Precies wat Fresenius nodig had.

Meer weten? Lees dan hier verder.

Benieuwd naar de Beste Oplossing? BMP staat voor u klaar!

Ieder bedrijf heeft zijn eigen unieke behoeften en uitdagingen. Daarom kunnen onze snelroldeuren volledig op maat worden samengesteld, afgestemd op uw specifieke wensen. Op die manier bent u altijd verzekerd van een snelloopdeur die perfect aansluit op uw wensen en processen.

Wilt u meer te weten komen over onze cleanroom snelroldeur? Klik dan hier.

Nu alvast benieuwd? Bel of e-mail onze specialisten.

+31 (0)85 130 39 81
Help mij met mijn keuze