We gaan een open deur intrappen! Maar wél een belangrijke deur: het is inmiddels zo’n 2 of 3 jaar geleden dat we geschreven hebben over de prijzen van energie. Een thema dat ook op dit moment actueler is dan ooit. De kosten rijzen de pan uit en bedrijven zijn op zoek naar manieren om de kosten te drukken.
Winterse kou en ongewenste windstromen kunnen ervoor zorgen dat er veel energie in de vorm van warmte binnen uw bedrijfspand verloren gaat. Dit geldt met name voor grotere logistieke situaties met continu bewegende goederen- en mensenstromen. Zonder doeltreffende maatregelen lopen de energiekosten onnodig hoog op. Ook is het voor het personeel natuurlijk een stuk fijner om te werken in een tochtvrije omgeving met een aangename temperatuur! Een snelroldeur biedt hierbij dé oplossing.
Maar hoeveel levert dat nu precies op? Wij berekenen het voor elke situatie
Met een uitgebreide formule kunnen we een inschatting maken van de energiebesparing van een snelroldeur. Om dat goed te kunnen doen hebben we een aantal gegevens nodig.
Belangrijke variabelen voor de juiste ROI
- Het huidige deurtype. Is dat bijvoorbeeld een overheaddeur, een strokengordijn of is er geen deur aanwezig?
- Indien mogelijk de gemiddelde tijd dat een deur per dag openstaat.
- De breedte en de hoogte van de deur.
- Hoeveel uren per dag de ruimte wordt verwarmd.
- De gemiddelde temperatuur aan de koude zijde en aan de warme zijde.
- De energiekosten per kWh.
- Het verwachtte aantal cycli van de snelroldeur per uur.
- De gewenste tijd dat de snelroldeur openstaat voordat hij automatisch sluit.
Bel met onze snelroldeurspecialisten op 085 130 39 81
Dus, snel wat doen aan de hoge energierekening van je klanten? Vragen over onze deuren? Een demonstratie zien? Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee. Ook in deze uitdagende tijden.
- Gerart Nijhoff
- Snelroldeur specialist
- +31 (0)681 44 8745