Koel- en vriescellen vormen de ruggengraat van de voedingsmiddelenindustrie en zijn cruciaal voor het behoud van de kwaliteit en veiligheid van bederfelijke goederen. In deze gecontroleerde omgevingen is een nauwkeurige temperatuurregeling van vitaal belang om bederf te voorkomen en de houdbaarheid van producten te verlengen. Een essentieel onderdeel van deze faciliteiten zijn snelloopdeuren, die specifiek zijn ontworpen om de toegang tot koel- en vriescellen te optimaliseren.

Wat zijn Koel- en Vriescellen?

Koel- en vriescellen zijn geïsoleerde opslagruimten ontworpen om temperaturen te reguleren voor verschillende soorten producten, zoals voedsel, medicijnen en chemicaliën. Deze cellen spelen een cruciale rol bij het handhaven van de vereiste omgevingstemperatuur om de integriteit van opgeslagen goederen te behouden.

Waarom zijn snelroldeuren nodig in deze omgevingen?

In dergelijke gevoelige omgevingen is een snelle en efficiënte toegang tot de koel- en vriescellen van essentieel belang. Traditionele deuren kunnen aanzienlijke temperatuurvariaties veroorzaken elke keer dat ze worden geopend, wat leidt tot extra energieverbruik en ongewenste belasting voor het koel- of vriessysteem. Hier komen snelloopdeuren in beeld.

Voordelen van Snelloopdeuren voor Koel- en Vriescellen

De voordelen van snelroldeuren gaan verder dan alleen het feit dat ze snel openen en sluiten. Ontdek hoe deze deuren niet alleen de toegankelijkheid optimaliseren, maar ook een essentiële rol spelen in het handhaven van de kwaliteit en veiligheid van opgeslagen goederen.

Voorkomen van Energielekken

Traditionele deuren, bij langzame opening en sluiting, creëren aanzienlijke energielekken. In koel- en vriescellen kan dit leiden tot een aanzienlijk verhoogd energieverbruik en onnodige belasting van het koel- of vriessysteem. Snelloopdeuren minimaliseren deze lekken door razendsnel te openen en sluiten, waardoor energiebehoud wordt gemaximaliseerd.

Weerstand tegen Omgevingsinvloeden

Snelroldeuren zijn ontworpen met aandacht voor de specifieke eisen van koel- en vriescellen. Ze bieden niet alleen isolatie om temperatuurverschillen te minimaliseren, maar zijn ook bestand tegen vochtigheid en bevriezing, wat de duurzaamheid verhoogt en de operationele kosten verlaagt.

Hygiëne en Veiligheid

In industrieën met een hoge gevoeligheid, zoals de voedingsmiddelenindustrie, staat hygiëne voorop. Snelloopdeuren verminderen de tijd dat de deuren openstaan, minimaliseren zo de blootstelling aan externe verontreinigingen. Bovendien zijn deze deuren eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, waardoor ze voldoen aan de strenge hygiënenormen.

Verbeterde Logistiek

De indrukwekkende openings- en sluitsnelheid van snelloopdeuren draagt bij aan een verbeterde doorvoer en logistiek in opslagruimten. Dit resulteert in een algehele toename van de operationele efficiëntie, waardoor jouw bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd. Ontdek zelf de voordelen van snelloopdeuren en til jouw faciliteit naar een hoger niveau.

BMP Snelloopdeuren: Frigo 1, Frigo 2 en Frigo Air

Met onze uitgebreide ervaring als toonaangevende experts op het gebied van snelloopdeuren voor koel- en vriescellen begrijpen wij als geen ander dat elk project anders is. Daarom hebben we met zorg een veelzijdig assortiment samengesteld dat naadloos aansluit op jouw specifieke vereisten. Deze zelfherstellende deuren zijn niet alleen geoptimaliseerd voor optimale thermische isolatie, maar bieden ook een soepele werking en uitstekende temperatuurregulatie. Dit alles is perfect afgestemd op de gevoelige omgevingen, variërend van koelcellen tot vriescellen.

Dynamicroll® Frigo 1 – van - 1°C tot +10°C

DynamicRoll® FRIGO 1 is een zelfherstellende deur ontworpen voor koel- en vriescellen. Met een geïsoleerd doek van 18 mm dik biedt deze deur optimale thermische isolatie. De frequentiegeregelde motor zorgt voor een soepele werking, en de optionele verwarming in de zijgeleiders en motor maakt de FRIGO 1 geschikt voor lage-temperatuurruimtes. De snelroldeur opent met een snelheid van 1,0 m/sec, waardoor efficiëntie in gebruik wordt gemaximaliseerd. De materialen waaruit je kunt kiezen, zoals gegalvaniseerd staal, coating of RVS, bieden flexibiliteit in toepassing en integratie met verschillende omgevingen. De FRIGO 1 is ontworpen voor intensief gebruik, getest tot 1.000.000 cycli volgens EN 124604, en vereist weinig onderhoud voor optimale prestaties. Met een uitstekende thermische isolatiewaarde (U-waarde van 2.2 W/m2K) is de FRIGO 1 geschikt voor standalone gebruik of in combinatie met een koelceldeur, waarbij condensvorming op het deurblad effectief wordt voorkomen.

Dynamicroll® Frigo 2 – van - 35°C tot +35°C

De DynamicRoll® FRIGO 2 is een geavanceerde zelfherstellende deur die specifiek is ontworpen voor ruimtes met lage temperaturen, zoals vriescellen. Met flexibele onderbalken en een frequentiegeregelde motor biedt deze deur een dynamische oplossing voor een optimale temperatuurregulatie in gevoelige omgevingen. Het dubbele doek van 900 gram/m², verkrijgbaar in diverse standaardkleuren, voorkomt ijsvorming dankzij een slim verwarmingssysteem dat warme lucht tussen de doeken blaast. Zowel de geleiders als de motor zijn voorzien van verwarming, en de rollen hebben een afdekkap voor extra bescherming. Met een indrukwekkende openingsnelheid van 1.8 m/sec. en de mogelijkheid om te worden geleverd in gegalvaniseerd staal, kleur, of RVS, biedt de FRIGO 2 flexibele bedieningsopties en past deze naadloos in diverse omgevingen. Dankzij de perfecte afsluiting voorkomt deze snelloopdeur sneeuwvorming in de vriescel.

Dynamicroll® Frigo 2 Air – Dé oplossing met geïntegreerd luchtgordijn

De DynamicRoll ® FRIGO 2 AIR is een zelfherstellende snelroldeur, voorzien van twee doeken zonder harde delen, gescheiden door 200 mm ruimte met luchtisolatie in gesloten positie. Deze technologie maakt de snelroldeur ideaal voor gebruik in vriesindustrieën, waar een schil tussen positieve en negatieve temperaturen noodzakelijk is. De deur gaat condensatie en ijsvorming tegen, wat essentieel is voor de veiligheid van werknemers en de goede werking van de deur. De laterale ritsbevestigingen en het ontbreken van harde delen zorgen voor zelfherstel binnen één cyclus na een impact. In geval van intensief verkeer tussen ruimten met grote temperatuurverschillen of hoge luchtvochtigheid is een aanvullend ventilatiesysteem noodzakelijk. De FRIGO 2 AIR beschikt over een dubbel verticaal ventilatiesysteem dat luchtcirculatie mogelijk maakt bij het openen van de deur, waardoor hinderlijk warmtetransport wordt vermeden. De FRIGO 2 AIR is de oplossing voor de vriesindustrie, omgaan met hoge temperatuurverschillen en luchtvochtigheidsbeheersing. De FRIGO 2 AIR heeft een geïntegreerd luchtgordijn met een dubbel doek. Een heteluchtverwarming blaast warme lucht tussen de doeken, waardoor een geïsoleerde luchtruimte ontstaat bij gesloten stand. Bij het openen van de deur treedt het luchtgordijn in werking, waardoor een luchtbarrière wordt gecreëerd in de dagopening. Dit beperkt warmtetransport en voorkomt ijsvorming, gladde vloeren en onderhoud aan de verdampers van de vriescel.

Optimaliseer en Bespaar met Snelloopdeuren

Wij sturen u alleen een e-mail als we u op het telefoonnummer niet kunnen bereiken
Onze snelloopdeur specialist neemt contact met u op via dit nummer
Geen zorgen, we gebruiken uw gegevens alleen om contact op te nemen i.v.m. de energie berekening. Wij delen geen informatie met andere partijen.Privacy statement

Nu alvast benieuwd? Bel of e-mail onze specialisten.

+31 (0)85 130 39 81
Help mij met mijn keuze