In de wereld van de voedselindustrie draait alles om het handhaven van optimale omstandigheden. Dit geldt voor de productie, opslag en distributie van verse producten. Snelloopdeuren bieden een geavanceerde oplossing voor de uitdagingen waarmee deze sector wordt geconfronteerd. De impact van deze deuren is dan ook niet te onderschatten.

Wat zijn Snelloopdeuren?

Snelloopdeuren zijn geautomatiseerde deuren die ontworpen zijn voor snelheid en efficiëntie. Ze openen en sluiten aanzienlijk sneller dan traditionele deuren. Daarnaast worden ze vaak gebruikt in omgevingen waar temperatuur en hygiëne beheersing cruciaal zijn. In de voedselindustrie hebben ze bewezen een gamechanger te zijn.

Voordelen van Snelroldeuren in de Voedselindustrie

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van snelloopdeuren in deze sector:

Temperatuurbeheersing voor versheid

Een van de voornaamste voordelen van snelloopdeuren is hun vermogen om de temperatuur nauwkeurig te regelen. In koel- en vriesruimtes beperken deze deuren de blootstelling aan omgevingslucht, waardoor een constante temperatuur wordt gehandhaafd. Dit draagt bij aan het behoud van de versheid van voedselproducten gedurende het hele productieproces.

Verbeterde hygiëne en voedselveiligheid

Hygiëne is van cruciaal belang in de voedselindustrie, en snelroldeuren verminderen het risico op besmetting aanzienlijk. Hun snelheid minimaliseert de tijd dat de deuren open staan. Waardoor de kans op ongewenste microbiële overdracht wordt beperkt. Dit draagt bij aan een hoger niveau van voedselveiligheid.

Verhoogde operationele efficiëntie

Snelloopdeuren dragen bij aan een vlot verloop van bedrijfsprocessen. De snelle opening en sluiting verminderen wachttijden, wat essentieel is voor een soepele logistiek binnen de voedselproductie. Dit leidt tot efficiënter gebruik van tijd en middelen.

Energiebesparing en milieubewustzijn

Door hun geavanceerde technologieën dragen snelloop deuren bij aan energie-efficiëntie. Het beperken van temperatuurverlies en het verminderen van de noodzaak voor constante klimaatregeling leiden tot lagere energiekosten. Daarnaast vermindert het de ecologische voetafdruk van voedselproductie-installaties.

Overwegingen bij de Selectie en Installatie

Bij het kiezen en installeren van snelroldeuren voor de voedselindustrie zijn diverse kritische overwegingen van groot belang. Het succesvol integreren van deze deuren vereist een gedegen begrip van de specifieke behoeften van de werkomgeving. Hier zijn enkele cruciale aspecten waarmee bedrijven rekening moeten houden bij het kiezen van snelroldeuren.

Afdichting: Behoud van Temperatuur en Hygiëne

Een eerste en essentieel aandachtspunt bij het kiezen van snelloopdeuren is de afdichting. Een effectieve afdichting is cruciaal om temperatuurbehoud te maximaliseren en de hygiëne in de werkomgeving te waarborgen. De deuren moeten goed sluiten en sterk genoeg zijn voor veelvuldig openen en sluiten in de voedselindustrie.

Materiaal: Reinigbaarheid en Voedselveiligheid

Het gebruikte materiaal van de snelroldeuren is een andere kritieke factor, vooral in omgevingen waar voedselverwerking plaatsvindt. De materialen moeten gemakkelijk te reinigen zijn. Maar ook bestand zijn tegen chemische reinigingsmiddelen en voldoen aan de normen voor voedselveiligheid. Het vermijden van materiaal dat de groei van bacteriën bevordert, draagt bij aan een hygiënische werkomgeving.

Snelheid en Automatisering: Operationele Efficiëntie

Bij de keuze van snelloopdeuren is de snelheid waarmee ze openen en sluiten van groot belang. Een snelle doorvoer draagt bij aan operationele efficiëntie. Het minimaliseert ook de tijd dat de deuren openstaan. Dit is cruciaal voor het handhaven van de gewenste temperatuur. Daarnaast speelt de mate van automatisering een rol in het verbeteren van het werkprocesbeheer. Maar ook in het verminderen van menselijke interventie.

Veiligheidskenmerken: Bescherming van Personeel en Goederen

Bij het gebruiken van snelloopdeuren is veiligheid belangrijk. Sensoren, noodstopsystemen en andere maatregelen zijn nodig om personeel en goederen veilig te houden. Hierbij wordt rekening gehouden met mogelijke risico's die kunnen ontstaan tijdens het gebruik van de snelloopdeuren.

DynamicRoll Food Inox Snelroldeur – Hygiëne met Uitzonderlijke Zorg

In de voedselindustrie is hygiëne erg belangrijk. De DynamicRoll Food Inox is ontworpen met nadrukkelijke aandacht voor deze essentiële behoefte. De deur heeft eigenschappen die voldoen aan hoge eisen voor hygiëne en efficiëntie.

Roestvrij Staal voor Eenvoudige Reiniging en Duurzaamheid

De snelloopdeur voor de voedingsindustrie is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal (RVS). Hierdoor is het bestand is tegen intensieve reiniging met chemicaliën en zoutoplossingen. Maar ook eenvoudig te reinigen is. Het RVS-frame voldoet aan strikte industriële hygiëne eisen. Waardoor het een ideale keuze is voor toepassingen in de voedselsector.

Compact Ontwerp en Zelfherstellende Eigenschappen

Dankzij het compacte ontwerp van de DynamicRoll Food Inox is de kans op vuilophoping vrijwel onbestaand. Bovendien is deze snelloopdeur zelfherstellend, wat betekent dat de rits bij een aanrijding zal losschieten. Hierdoor zal de dueur veel minder snel kapot gaat. Dit zorgt voor een uitzonderlijke duurzaamheid, zelfs in omgevingen met intensief gebruik.

Razendsnelle Opening en Sluiting voor Steriele Omgeving

De snelloop deur biedt niet alleen duurzaamheid, maar ook snelheid. Met razendsnelle opening en sluiting minimaliseert deze deur de tijd dat de deuropening blootgesteld is. Hierdoor wordt een steriele omgeving behouden. Daarnaast wordt het risico op verontreiniging beperkt.

Perfecte Afdichting voor Bescherming tegen Invloeden

Een goede deur beschermt uw werkplek en personeel tegen tocht, vocht en invloeden van buitenaf. Deze eigenschap draagt bij aan het handhaven van optimale omstandigheden in uw werkomgeving.

Optionele Knaagdierbarrière voor Extra Hygiëne

Voor extra hygiëne en bescherming van uw producten kan onze snelroldeur een knaagdierbarrière hebben. Dit biedt een extra laag van bescherming en voldoet aan de hoogste hygiëne eisen. De DynamicRoll Food Inox voldoet aan strenge eisen van de voedselindustrie. Het biedt een praktische oplossing voor deuren en verbetert de hygiëne en efficiëntie in uw werkomgeving.

Kies voor de DynamicRoll Snelloopdeuren van BMP!

BMP staat synoniem voor geavanceerde snelloopdeuren die voldoen aan diverse behoeften in uiteenlopende sectoren. Onze snelloopdeuren zijn innovatief, betrouwbaar en bieden voordelen voor efficiëntie, temperatuurbeheersing en veiligheid.

Onze snelloopdeuren zijn veelzijdig inzetbaar. Ze kunnen worden gebruikt in de voedselindustrie voor hygiëne met de DynamicRoll Food Inox. Daarnaast hebben we ook andere modellen die duurzaam en snel zijn.

Benieuwd naar onze snelloopdeuren? Neem dan contact op met een van onze experts. Zij leggen graag uit hoe onze deuren efficiëntie, hygiëne en veiligheid in jouw bedrijf kunnen verbeteren.

Wij sturen u alleen een e-mail als we u op het telefoonnummer niet kunnen bereiken
Onze snelroldeur specialist neemt contact met u op via dit nummer
Geen zorgen, we gebruiken uw gegevens alleen om contact op te nemen i.v.m. de dealer aanvraag. Wij delen geen informatie met andere partijen. Privacy statement

Nu alvast benieuwd? Bel of e-mail onze specialisten.

+31 (0)85 130 39 81
Help mij met mijn keuze