In ons laatste blog van vorig jaar vertelden we al kort over twee nieuwe deurtypen die we aan gaan bieden: de Dynamicroll AIR en de Frigo 2 AIR. Beide type deuren zijn voorzien van een geïntegreerd luchtgordijn. In de basis hebben ze veel weg van de bestaande Dynamicroll en de Dynamicroll Frigo 2.

frigo air

Geïntegreerd luchtgordijn houdt klimaatbeheersing op peil

Zo zit er bij beide deuren een geïntegreerd luchtgordijn in de kolommen waardoor je, ook wanneer de deur helemaal open is, je klimaatbeheersing op peil houdt. Dat komt omdat er een luchtschild wordt gecreëerd, waardoor tocht en koude actief worden tegengegaan. Dit is niet alleen duurzaam, maar zorgt ook voor een prettig werkklimaat voor het aanwezige personeel. Omdat het luchtgordijn is geïntegreerd in beide kolommen van de deur, wordt er over de gehele hoogte van de dagopening een luchtbarrière gecreëerd. Dit in tegenstelling tot traditionele luchtgordijnen, welke van bovenaf lucht in de opening blazen.

Duurzame deuren

Doordat je verschillende temperaturen in de diverse ruimtes nóg beter kunt beheersen verbruik je bovendien minder energie. Met name in koelcellen is de Dynamicroll AIR heel goed inzetbaar. Deze deur wordt dan ook het meest toegepast in de voedselindustrie, distributiecentra, groothandel of opslagmagazijnen. De Frigo 2 AIR wordt voornamelijk toegepast in de vriesindustrie, is ideaal in omgevingen met grote temperatuurverschillen én in situaties waarin luchtvochtigheidsbeheersing belangrijk is.

“De Dynamicroll® AIR is onze snelloopdeur voor frequent gebruikte koelcellen en andere ruimten waar klimaatbeheersing een grote rol speelt. De deur is ontworpen om uw personeel efficiënt te laten werken, tegen lage kosten, bij optimale veiligheid en in een prettige werkomgeving.”

De juiste snelloopdeur voor élke situatie

Alle documentatie over deze deuren is terug te vinden op onze website. Uiteraard zijn er ook losse brochures, waarin technische specificaties en commerciële aspecten zijn opgenomen. Marc van Vugt, BMP Nederland zegt: ‘Snelroldeuren kunnen in veel verschillende situaties worden toegepast. Bij veel snelroldeuren in koel- en vriescellen wordt, meestal separaat, een luchtgordijn aangebracht. Op die manier wordt ook wanneer de deur open is, de juiste temperatuur in de ruimte behouden: dan treedt immers het luchtgordijn in werking.’

Twee productoplossingen in één deur

‘Het voordeel van deze twee nieuwe deuren is dat je feitelijk twee producten ineen installeert, omdat je geen apart luchtgordijn meer hoeft aan te brengen. Dat bespaart ruimte, vooral in de hoogte. Ook is het esthetisch aantrekkelijker. Daarnaast is het vaak goedkoper om voor een geïntegreerd luchtgordijn te kiezen. Klein aandachtspunt bij deze deur is het mogelijke gevolg na een aanrijding: wanneer je tegen de staander van deze deur rijdt dan heb je, in sommige gevallen, tijdelijk geen werkend product. Indien men de Dynamicroll en de Dynamicroll Frigo 2 toepast met een separaat luchtgordijn, dan is dat wel zo, aangezien het luchtgordijn dan blijft werken indien de kolom van de deur wordt aangereden’, besluit Marc.

“De Dynamicroll® Frigo 2 AIR is speciaal ontworpen voor vriescellen en het tegengaan van sneeuw- en ijsvorming in de vriescel, ondanks zeer intensief gebruik. In de deurstijlen van de snelloopdeur is een luchtgordijn verwerkt, welke de luchtstroom vermindert wanneer de deur niet gesloten is.”

Even overleggen om te ontdekken welke deur het beste in een specifieke situatie past? Neem rechtstreeks contact op met onze ervaren specialisten.

Nu alvast benieuwd? Bel of e-mail onze specialisten.

+31 (0)85 130 39 81
Help mij met mijn keuze