Je hebt soms zo van die prima toepasbare deuren, die opvallend genoeg toch niet zo onder de aandacht van onze klanten zijn. De DynamicRoll® MS 150 is zo’n deur. Je past deze bijvoorbeeld toe in een geautomatiseerde machinelijn of bij een liftschacht. Maar ook in situaties waarbij er met machines wordt gewerkt die handmatig door een persoon bediend worden. In dat soort gevallen gaat de machine pas aan als de MS 150-deur dicht is: absolute veiligheid gegarandeerd. Door de harde onderbalk wordt er namelijk een beveiligde barrière gecreëerd, waarbij een microschakelaar een signaal aan de machine geeft dat de deur gesloten is.

dynamicroll ms150 blog

Liever kijken in plaats van lezen? Bekijk hier in onze video van 20 seconden hoe praktisch deze deur in een machineomgeving werkt.


BMP High Speed Doors levert 100% veilige deuren

De DynamicRoll® MS 150 voorziet in een zogenaamd hard contact waarmee naar de (geautomatiseerde) machine of liftschacht een signaal gegeven wordt dat de deur écht dicht is. In dit blog vertellen we bewust wat meer over deze deur omdat deze niet top of mind staat bij onze klanten. Onlangs nog vertelde één van onze vaste klanten, die meerdere DynamicRoll-deuren heeft toegepast bij een project, dat hij niet wist dat we de MS 150 hadden. Een gemiste kans voor ons beiden, want hij had twee exemplaren voor een liftschacht, tegen een veel hogere prijs, bij de concurrent aangeschaft.’

Download de leaflet met daarin alle technische specificaties van de DynamicRoll® MS 150 op de productpagina.

DynamicRoll® MS 150 slaagt voor belangrijke TUV impacttest

Ook is er een impacttest uitgevoerd, waarbij gemeten is hoeveel kracht er tegen het doek gegeven kan worden voor het uit de geleiders schiet. Hierbij is 4½ keer de minimale te behalen kracht uitgeoefend op het deurblad, zonder enig effect. Een belangrijke test, kijkend naar de situaties waarin de deur wordt toegepast, zoals bij een liftschacht.

Deze deur wordt, naast het gebruik bij machines die handmatig bediend worden, vaak bij volledig geautomatiseerde processen toegepast, waarbij de snelroldeur onderdeel wordt van de machinelijn. Hierbij wordt een verklaring van incorporatie afgegeven.

“De DynamicRoll® MS 150 is een snelroldeur voor situaties waar een beschermende mechanische barrière tussen een installatie en werkomgeving nodig is. De deur dient ertoe machines en geautomatiseerde productielijnen af te schermen indien ze in bedrijf zijn.”

Bel met onze snelroldeurspecialisten op 085 130 39 81

Vragen over deze deur? Een demonstratie zien? Neem vrijblijvend contact met ons op en u hoort dezelfde dag nog van ons.

Nu alvast benieuwd? Bel of e-mail onze specialisten.

+31 (0)85 130 39 81
Help mij met mijn keuze